Comparativa de l'any

COMPARATIVA DE L'ANY





RAÇA
MENJAR
HABITAT
MITJANA DEL NOMBRE D'OUS PER MES
TAMANY DE L'OU
GALLINA MENORQUINA
PINSO
CORRAL
9,4
56,47%L/
25,88%M/
16,47%S/
1,176%REMPUTS
GALLINA PONEDORA
PINSO
CORRAL
27,89
9,16%XL/
56,18%L/
30,29%M/
2,39%S/
1,59%
REMPUT

Tant en la gràfica com en la taula es pot apreciar clarament que les gallines menorquines han tengut menys producció d'ous respecte de les ponedores, encara que en els mesos de febrer i març les gallines menorquines han produït tant d'ous com les ponedores, degut a que aquests mesos en que ens trobem ara son els de major producció d'ous de l'any, encara que respecta els altres mesos un dels factors que crec que han tengut bastant a veure es el fet que les gallines menorquines els
hi ha costat més habitar-se el nou hàbitat en el que es trobaven, així com també els mesos anteriors a Nadal es normal que les gallines es desponguin, i crec que les despostes son més intenses en les gallines menorquines que no en les ponedores.
Respecte la grandària dels ous en aquest cas les gallines menorquines no n'han fet de XL envers a les ponedores que n'han fet pocs però n'han fet, i en el cas dels ous de grandària L no es pot dir que unes n'hagin fet més que l'altre, ja que varia en menys d'un 1%, igual que en el fet de rompre el ous, en què també varia en menys d'un 1%, en el què si que es veu clarament una gran diferència es en els de petits S, ja que les menorquines n'han fet una producció d'un 16% respecte les ponedores que només n'han fet un 2%.
Per tant podem concloure diguen que si que hi ha una gran diferència de productivitat però que així com ha anat passant el temps s'ha anat igualant, i que respecta la grandària es molt semblant ja que tant una com l'altre han fet la mateixa producció d'ous grans.











RAÇA
MENJAR
HABITAT
MITJANA DEL NOMBRE D'OUS PER MES
TAMANY DE L'OU
GALLINA MENORQUINA
PINSO
GÀBIA
11,78
6,60%XL/
45,28%L/
44,34%M/
2,83%S/
0,94%
REMPUT
GALLINA PONEDORA
PINSO
GÀBIA
19,78
48,59%XL/
37,85%L /
11,3%M/
2,26%REMPUT


En aquest cas igual que en l'anterior també es pot apreciar com les gallines menorquines han dut a terme una menor producció avícola, encara que en el gràfic es veu clarament que hi ha un cert paral·lelisme en la producció d'ous de les dues races, encara que amb el pas del temps igual que en l'anterior cas s'hagi anat reduint la diferència, fins arribar el mes de març en què han fet el mateix nombre d'ous. Respecta la grandària dels ous les gallines ponedores han sigut les que han fet més ous XL (+ de 73g), en canvi les menorquines n'han fet més de grans L (63g< x <73g), encara que en el fet de rompre els ous n'han romput més les ponedores, per tant podem concloure en què les gallines menorquines tendeixen a fer els ous més petits, encara que en rompen menys, per tant una cosa queda compensa amb l'altre.











RAÇA
MENJAR
HABITAT
MITJANA DEL NOMBRE D'OUS PER MES
TAMANY DE L'OU
GALLINA MENORQUINA
NATURAL
GÀBIA
2,56
26,09%L/
30,43%M/
21,74%S/
21,74%R
GALLINA PONEDORA
NATURAL
GÀBIA
4,45
15%L/
40% M/
5%S/
40%R

En aquest hàbitat i amb aquest tipus de menjar han sigut les que han tengut una menor producció d'ous, encara que també es veu clarament aquest paral·lelisme, que es veu perfectament en la gràfica en què els mesos anteriors a Nadal són els de menor producció en canvi a l'estiu, degut a què hi ha més hores de sol i ara que es comença a allargar el dia (a partir del Març) hi ha una major productivitat. Hi ha que dir però que la productivitat es molt baixa per el que haurien de pondre durant el mes, encara que hi ha que tenir en compte que son gallines velles. I respecte a la grandària es veritat que les menorquines han fet menys ous, però també es veritat que n'han fet un 10% , més de grans, i que n'han romput la meitat, per tant el final surt que els ous aprofitables son quasi els mateixos.











RAÇA
MENJAR
HABITAT
MITJANA DEL NOMBRE D'OUS PER MES
TAMANY DE L'OU
GALLINA MENORQUINA
NATURAL
CORRAL
11,67
38,09%L/
43,81%M/
17,14%S/
0,95%R
GALLINA PONEDORA
NATURAL
CORRAL
18,78
27,67%XL/
43,4%L/
23,2M%/
5,03%S/
0,63%R

En aquests hàbitat i amb aquest tipus de menjar, com es pot observar en la gràfica no tenen res a veure una gallina amb l'altre, ja que en aquest cas es veu com les dues gallines ponedores tenen períodes de molta posta d'ous i d'altres en què baixen molt fins quasi no fer-ne, en canvi les gallines menorquines han fet una menor producció d'ous però amb menys alts i baixos. I també com en quasi totes les altres es pot observar com en el darrer més hi ha un augment de producció de les dues races.
En quant a grandària dels ous hi ha molta varietat i l'únic que en podem dir és que les gallines ponedores els tendeixen a fer més grans envers a les gallines menorquines que per exemple de XL no n'han fet cap.




COMPARATIVA PER RAÇA














CONCLUSIÓ FINAL


Per tant podem treure una clara conclusió d'aquest projecte què és, que les gallines ponedores que mengen pinso en el corral son les que ponen més i per tant son una aposta segura amb una clara diferència en comparació amb les altres, encara que les gallines ponedores del corral amb menjar natural i les gallines ponedores de la gàbia amb pinso fan més o menys el mateix nombre d'ous de mitjana per mes.
Però també hi ha que tenir en compte que les gallines menorquines, ja que no només per això les hem de deixar de banda, ja que des del meu punt de vista crec que son més elegants i boniques i per tant en el cas que vulguem tenir gallines menorquines perquè ens agraden més, jo recomanaria tenir-les dins d'un corral, i donar-lis menjar natural, ja que encara que ponguin el mateix en una gàbia amb pinso, sempre es millor crec tenir-les amb una mica de llibertat, a part que en el cas que les vulguis fer criar en la gàbia no podran covar en canvi en el corral si.
Un factor que té molt a veure que es la llum, es veu molt bé en les gràfiques, ja que els mesos de menys hores de llum tenen una menor producció perquè les gallines dormen més hores i per tant son menys hores que tenen per fer ous i menys hores de menjar, per això a les granges avícoles n'hi ha que hi posen llums perquè no dormin tant i puguin fer més ous.
Un fet important que hi ha que tenir en compte es que les gallines ja eren d'edat adulta, ja que amb un any no hem donava temps a criar gallines joves i esperar que tenguessin l'edat optima per pondra ous.

No hay comentarios:

Publicar un comentario